De ouders hebben Familienet helemaal omarmd

8 maart 2023

Kinderen die complexe zorg nodig hebben beleven heerlijke weekenden in het Bio Vakantieoord in Arnhem, dankzij Susanne Manders. Zij combineert de intensieve zorg met recreatie en dat mag je uniek noemen. En Familienet doet mee.

“Ouders krijgen even adempauze en vertrouwen hun kind met een gerust gevoel aan ons toe”, zegt Susanne. Ze is al 28 jaar werkzaam in de zorg en voelde zich steeds iets minder thuis in de reguliere zorginstellingen. Ze kwam op het idee om het roer om te gooien en startte haar bedrijf. “Voor ouders is het belangrijkste dat wij hun kind één-op-één begeleiden”, zegt Susanne. “Dat is de enige manier om volle aandacht te kunnen geven. Het levert niet alleen veel plezier op, maar ook veiligheid. Ouders weten dat de intensieve zorg gewoon doorgaat, ook tijdens het logeerweekend.”

Meeleven
Het spreekt vanzelf dat ouders willen weten ‘hoe het gaat’ als hun kind op stap is. Susanne: “We belden en appten met ze. Maar sinds kort hebben we de communicatie naar een hoger plan getild. We hebben een groepstelefoon en we hebben altijd een iPad bij ons, waar Familienet op is geïnstalleerd. We doen via Familienet verslag, met foto’s en filmpjes en vooral met de leuke berichten. Ouders vinden dat heel erg leuk en hebben het allemaal omarmd.” Susanne gebruikt Familienet zoals het bedoeld is, voor de sunny side van het leven. Als er minder prettig nieuws is, wordt natuurlijk met de ouders gebeld. “Het kan altijd gebeuren, dat het niet gaat of dat het kind ziek wordt. Dan communiceer je dat niet op Familienet.”

Ontwikkeling
Voor Familienet is Susanne Manders een bijzondere klant, omdat haar contact met ouders zich toespitst op weekenden. “Toch behouden ouders de toegang tot Familienet hoor, want de kinderen gaan meerdere keren per jaar met ons mee. Dus die lijn blijft gewoon open.” Het is fijn om te zien dat Familienet ook buiten de ouderenzorg nuttig blijkt te zijn. Steeds vaker sluiten zich ook instellingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperkingen aan. Dat is een interessante ontwikkeling.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields