Een foto zegt meer dan 1000 woorden!

13 februari 2020

Hanna Kaiser is werkzaam bij Borg Westerwolde Zorggroep Meander en deelt haar ervaring met Familienet.

Foto: Hanna Kaiser, bewoonster mevrouw de Jong en haar zoon.

‘’Om te beginnen ben ik erg blij met Familienet, ik vind dat het heel veel toevoegt in de communicatie met familie. En dit geldt zowel voor de zorg als voor de bewoners. Een foto zegt zoveel meer dan alleen tekst. Familie herkent de reactie van de bewoner en vindt het fijn om te zien hoe het gaat of waar een bewoner mee bezig is.

Een foto kan emotie weergeven, dit kun je moeilijker omschrijven met tekst alleen. Het is ook heel fijn voor de bewoner waarvan de familie ver weg woont. Zo heb ik op de woning een bewoner wiens zoon de wereldzeeën bevaart. Via Familienet hebben ze regelmatig contact met elkaar, via foto en tekst. Dhr. vindt het heel fijn om een bericht van zijn zoon te lezen en foto’s te bekijken van wat zijn zoon allemaal meemaakt. En de zoon vindt het heel fijn dat hij zo toch mee kan kijken in het leven van zijn vader, ondanks de afstand.

De zoon is inmiddels ook een keer langs geweest, en gaf aan dat hij verrast was hoe echt Familienet het leven en de omgeving van zijn vader weergeeft. Hij vond het ook heel fijn dat wij samen met zijn vader reageren op berichten. Wij proberen de reactie van dhr. zo goed mogelijk in een bericht te sturen, dhr kan dit niet meer zelf door zijn ziekte.

Ook is het voor familie fijn om te zien hoe hun familielid kan genieten van de dagelijkse dingen, als ze op bezoek komen is dat er niet altijd. Dit geeft de familie rust en een goed gevoel, dit werkt beter dan dat familie aan de telefoon hoort dat vader of moeder een fijne dag heeft gehad.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden!’’

Tekst: Marga Heins

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields