Familienet functie uitgelicht: Agenda

7 april 2022

Het gaat bij Familienet altijd om mooie momenten. Het is handig dat mooie momenten kunnen worden bijgehouden in een agenda. Zo werkt het:

1. Agenda altijd bij de hand
Als medewerker zie je in het menu de knop ‘agenda’. Als je daarop klikt opent zich de agenda voor een dag of voor een maand, afhankelijk hoe je dat hebt ingesteld.
Info: Je ziet in de agenda waarschijnlijk al afspraken staan. Hebben ze een paars icoontje, dan zijn ze door een medewerker geplaatst. Blauw is familie, groen is op meerdere pagina’s van de afdeling.

2. Afspraak in agenda zetten
Je kunt als medewerker eenvoudig een afspraak in de agenda zetten, dat wijst zichzelf.
Info: Op jouw melding in de agenda kan door anderen niet worden gereageerd. Zowel familie als medewerkers krijgen echter wél een melding dat je iets in de agenda hebt gezet. Zullen ze het lezen? Zie stap 3.

3. Wordt de agenda wel gelezen?
De kans is groot dat jouw melding in de agenda echt wordt gelezen. Familie die een pagina opent ziet bovenin beeld een overzicht van de eerstvolgende agenda-afspraken voor de betreffende bewoner. Verder krijgt iedereen met toegang tot de cliënt-pagina automatisch per mail een melding, dat er iets in de agenda is gezet.
Info: In dat mailbericht kan men direct jouw agendanotitie aanklikken en openen. Zowel familie als je collega’s.

4. Vaste afspraken
Als jij (of familie) een wekelijks terugkerend bericht in de agenda wil zetten is dat heel gemakkelijk. Je kunt namelijk met een paar muisklikken het bericht automatisch iedere week laten terugkeren.
Info: Dit kan handig zijn bij vaste uitstapjes bijvoorbeeld.

5. Wat voor meldingen staan er in de agenda?
Het kan gaan om afspraken voor pedicure of kapper. Of een gezellige muziekmiddag. Maar familie kan er ook inzetten wanneer ze op visite komen.
Info: Wij omschrijven de agenda-functie wel eens als de keukenkalender, zoals we die thuis ook gebruiken. Kleine moeite, groot plezier en hartstikke handig!

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!