Familienet functie uitgelicht: Levensboek

21 juni 2023

De mensen voor wie jij zorgt hebben allemaal een persoonlijkheid en een eigen geschiedenis. Door de dementie is het verleden soms belangrijker dan het heden. Daarom hebben we het Levensboek ontwikkeld. Met een paar klikken zit je in het Levensboek van je bewoner.

Wat zijn de handige pluspunten?

*We hebben dit Levensboek bedacht om medewerkers én familie de mogelijkheid te geven om gespreksstof te creëren. Als je met een bewoner door herinneringen bladert, komen er gegarandeerd gesprekken op gang over die goeie ouwe tijd.

*Voor familie is het ‘invullen’ van het Levensboek niet alleen nuttig, maar ook leuk om te doen. Misschien kan vader of moeder wel meehelpen.

*Voor medewerkers biedt het Levensboek houvast en informatie waar je wat aan hebt tijdens het geven van zorg.

*In het Levensboek komen belangrijke thema’s aan bod, zoals jeugd, werkkring, gezin, muziek. Er kunnen zowel foto’s, geluidsfragmenten als filmpjes worden geplaatst.

Extra tip: Vraag familie nadrukkelijk om het Levensboek te vullen. Dat hoeft heus niet in één keer, maar kan men in stukjes doen. Het werkt erg gemakkelijk, het wijst zich vanzelf.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields