Fantastisch dat ze dit hebben ingevoerd

4 oktober 2023

De schoonmoeder van Frans Snellen woont in de Vonderhof in Eindhoven, een locatie van Vitalis (Welzijn, wonen, zorg) in Noord-Brabant. Ze heeft de ziekte van Alzheimer. Over Familienet zegt hij: “Het brengt het leven van mijn schoonmoeder heel dichtbij en dat komt vooral door de leuke foto’s. Fantastisch dat ze dit in de Vonderhof hebben ingevoerd. De medewerkers maken er ook veel gebruik van en als er een leuke activiteit is, krijgen we direct de foto’s te zien.”

Het alledaagse leven van zijn schoonmoeder wordt via Familienet gevolgd door twee dochters, een zoon, een schoonzoon (Frans) en kleindochters. Zelf plaatsen ze ook foto’s en filmpjes. Frans: “Laatst was ze voor haar verjaardag bij ons thuis geweest en toen ze terugkwam in de Vonderhof kon ze niet precies vertellen hoe de dag was geweest. We hebben daarom foto’s op Familienet gezet, zodat de medewerkers er met haar over konden napraten.” Met dit voorbeeld laat Frans zien hoe Familienet dus in twee richtingen kan werken: van de zorg naar de familie, maar omgekeerd ook: van de familie naar de zorg.

De schoonmoeder van Frans Snellen.

Jaloers
De familie was blij verrast toen ze op een dag foto’s zagen verschijnen waarop Frans’ schoonmoeder in een roze overall was te zien, terwijl zij varkentjes aan het knuffelen was. “Ja, haha, dat was zo leuk. Wij wisten dat helemaal niet en toen zagen we haar opeens op de foto’s; dat gaf ons een blij gevoel.” Medewerkers in de zorg vinden het fijn om naast alle serieuze zaken ook leuke activiteiten te kunnen delen met familie. Frans: “Toen ik die foto’s zag werd ik bijna jaloers: wat een gezelligheid daar.”

Het leven in de ouderenzorg is misschien niet altijd gemakkelijk, maar er zijn genoeg mooie momenten om van te genieten en om…te delen. Daarom is Frans Snellen zo blij met dit medium.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields