Hoe schrijf je een leuk bericht? Deel 3: goede foto’s

15 juni 2022

Wil je familie blij maken met jouw berichten? We geven je handige tips om leuke berichten te schrijven op Familienet. Het is handig dat je daarbij de rol aanneemt van ‘journalist’. De vorige keren schreven we over manieren om de lezer nieuwsgierig te maken naar je bericht. En we hadden het over ‘cliffhangers’. Nu gaan we kijken naar je foto’s.

Tip 3: Lezer verleiden door een goede foto

Onderzoek wijst uit dat artikelen mét een foto in een krant of tijdschrift het eerst worden gelezen. Een leuke foto trekt de aandacht en vertelt al iets over het verhaal. Als je op Familienet een foto plaatst, werkt dat eigenlijk precies zo. Met de foto zet je de lezer al op het spoor van jouw bericht.

Hoe: Een foto met mensen doet het altijd goed. Zorg dat je niet te veraf gaat staan. Als je iemand op een afstand van twee meter in beeld neemt, is dat optimaal. We krijgen dan die stralende lach of prachtige gelaatsuitdrukking goed te zien. Let ook op je positie. Liever niet frontaal voor iemand gaan staan, maar een beetje schuin van voren, waarbij je de hoofdpersonen rechts of links van het midden ziet. Dat geeft diepte aan je foto. Kijk eens naar deze twee foto’s: welke trekt als eerste je aandacht en waarom?

 

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!