Stijn vzw in Vlaanderen heeft Familienet en daar zijn we trots op

7 april 2022

In de loop van 2021 besloot De Witte Mol van Stijn vzw (gevestigd in Mol, Belgiƫ) na een succesvolle proef tot een abonnement Familienet voor de gehele Campus.

De Witte Mol biedt in een huiselijke omgeving zorg aan personen met een aangeboren handicap of een niet-aangeboren hersenletsel. Sint Oda, een ander dienstencentrum van Stijn vzw (gevestigd in Pelt), is een voortrekker op vlak van innovatie en was in zijn pioniersrol ook op zoek naar een tool om de ervaringen van hun zorggebruikers te delen. Door de ernst van hun beperking, zijn de zorggebruikers zelf niet in staat om ervaringen te delen met hun netwerk. Het enthousiasme over het gebruik van Familienet van Sint Oda bereikte al andere dienstencentra van Stijn vzw, maar ook andere voorzieningen voor mensen met een beperking.

Tinneke Palmans (Projectmanager Zorgstrategisch Beleid van Sint Oda) zegt: “Geweldig om te zien hoe we in onze sector inspirerend kunnen werken en via kruisbestuiving in kunnen zetten op samen-zorgen. Familienet zorgt voor een tool die samen-zorgen op afstand mogelijk maakt binnen onze sector.”

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!