Vitalis: “Wij investeren in de relatie met familie”

21 juni 2023

Minder personeel, grotere zorgvraag. Iedereen weet wel waar in de toekomst de schoen gaat wringen. Om zorg te kunnen blijven bieden wordt naar oplossingen gezocht, onder andere in Familiezorg. Het samenspel met familie moet worden uitgebreid en daarvoor is het nodig om nu alvast te investeren in een goede relatie met familie en mantelzorgers. Wendy Rijssemus (locatie Vonderhof) gebruikt om die reden Familienet.

“Het is erg fijn dat we kunnen laten zien wat we allemaal organiseren voor onze bewoners”, zegt Wendy. “Wij doen hier erg veel. Zo hebben we een eigen bus voor uitstapjes naar bijvoorbeeld de biggetjesboerderij, het Philips museum, het oude speelgoed museum, het tuincentrum of ‘koeien knuffelen’. We zijn zelfs naar het kerstcircus geweest! Door daarover foto’s te publiceren op Familienet wordt de familie enthousiast. Daardoor zijn ze veel sneller bereid om eens mee te gaan of te helpen bij een activiteit. Samen doen, dat is het thema van Vonderhof. En Familienet helpt daarbij.”

Amerika
Wendy merkt dat familieleden zich betrokken voelen bij de Vonderhof. Ze zegt: “Ze maken gebruik van Familienet om vragen te stellen of hun mooie momenten te delen. Laatst was hier een zus van een bewoner uit Amerika op bezoek. Zij gaf aan het moeilijk te vinden dat ze hem misschien wel voor de laatste keer heeft gezien. Toen heb ik een filmpje met de bewoner opgenomen waarin hij zwaait en haar de groetjes doet. Daar werd de zus in Amerika weer heel blij van.” Zo geeft Wendy invulling aan de oneliner ‘deel de mooie momenten op Familienet’. Nog een voorbeeld: “Een dochter had een bericht op Familienet gezien dat we het leuk zouden vinden als familie meegaat met uitstapjes. De dochter was erg enthousiast en ging mee met een uitstapje naar de biggetjesboerderij. Haar vader was blij verrast toen hij zag dat zijn dochter daar ook was. En deze foto’s zijn natuurlijk gedeeld op Familienet!”

Blij
In 2020 maakte Wendy kennis met Familienet dankzij haar man, die in een andere woonzorglocatie van Vitalis werkt en daar Familienet gebruikte. Wendy: “Hij vroeg of ik het kende en liet me zien hoe het werkte. Ik was meteen erg enthousiast: dat is wat voor Vonderhof! Ik ben blij dat we nu Familienet gebruiken. Door het samen te doen, zorgen we ervoor dat de zorg beter wordt.”

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields