Zo kan het balletje rollen, Familienet bij Zuyderland

3 april 2024

Familienet is gestart in woonzorgcentrum De Egthe in het Limburgse dorp Echt, onderdeel van Zuyderland. Tussen ‘het idee’ en de daadwerkelijke start zat minder dan een half jaar. Fantastisch, wat een tempo. EVV’er Bas Timmermans (foto) is blij nu met Familienet te kunnen werken en vertelt hoe het balletje rolde.

Het begin
Een belevingscoach in De Egthe opperde het idee dat Familienet wel eens van toegevoegde waarde kon zijn in het contact met familie. Zo ging het balletje rollen. Zij verdiepte zich in de mogelijkheden en het leek haar met name voor de afdeling PG leuk om de mooie momenten in de zorg te kunnen delen met familie.

Pitch
De belevingscoach hield een pitch voor de locatiemanager met de vraag of die hiervoor het budget beschikbaar wilde stellen. Bas: “Deze was door de pitch erg enthousiast geworden en vroeg mij of ik eens wilde onderzoeken of Familienet voor ons werkbaar was. Ik werd het aanspreekpunt tijdens een gratis proefperiode en het contact met Familienet tijdens die pilot van drie maanden heb ik als prettig ervaren. We hebben families van onze bewoners gevraagd of ze wilden meedoen en dat wilden ze. Met een enquête hebben we de verwachtingen in kaart gebracht en ik kan je zeggen dat na die drie maanden iedereen erg tevreden was.” Zo rolde het balletje weer verder.

Voldoening
Na de geslaagde proef nam De Egthe een abonnement op Familienet en daar is Bas blij mee. Hij zegt: “Onze medewerkers halen hier voldoening uit, want het is leuk om te kunnen vertellen wat voor goede dingen allemaal gebeuren in De Egthe. Ze plaatsen ook veel foto’s. Familieleden vertellen ons dat ze wel wisten dat de zorg goed was, maar dat ze door Familienet veel meer details lezen en kunnen meeleven. Dat geven ze ons ook terug tijdens het familieoverleg.”

Spanje
Bas: “Familileden maken enthousiast gebruik van Familienet, ook als ze met vakantie zijn. De kinderen van een bewoner waren in Spanje op vakantie in het huis waar het gezin vroeger had gewoond. Op Familienet werden natuurlijk foto’s geplaatst en die lieten we in een één-op-één momentje aan onze bewoner zien. Toen kwamen er zulke mooie herinneringen los.” Zo kan het balletje dus rollen. Eerst het idee, dan de proef en ten slotte de mooie momenten delen in een positieve sfeer. Daar heeft iedereen plezier van.

Familienet nieuwsbrief

Inspirerende verhalen uit de praktijk, berichten over mooie nieuwe functies, handige tips en meer. Wil je 6 keer per jaar onze Familienet nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief

"*" indicates required fields